Anew Ultimate Multi-Perfomance dnevna i noćna krema

by - 00:32:00

Anew Ultimate Multi-Perfomance dnevna i noćna krema




Proces starenja kože je prirodna pojava u vremenu, a vrijeme ne možemo vratit. Postoji nešto što možemo, a to je usporiti proces starenja kože sa odgovarajućim kremama.

Kreme koje sadrže sastojke za podmlađivanje su upravo Anew Ultimate, koje nam nudi Avon.
Anew Ultimate proizvodi kreirani su za obnovu kože.
U svom sastavu imaju sve što je potrebno da bi prividno vratili vrijeme.
Spomenut ću neke od osnovnih sastojaka protiv bora, a koje sadrže ove kreme.

Cvijet Tiliacora dolazi iz jugoistočne Azije. Primjenu je našao u prehrani i biljnoj medicini, zahvaljujući antioksidansima i antibakterijskim svojstvima. Ova biljka je bogata hranjivim sastojcima koji koži pružaju zdraviji izgled.
Kreme koje u svom sastavu imaju ovaj dragocjeni cvijet usporavaju proces starenja.

Retinol je derivat vitamina A. On uklanja mrtve stanice, pospješuje obnovu kože i potiče proizvodnju kolagena. Redovno korištenje krema na bazi retinola povećava čvrstoću kože i smanjuje nastanak bora.

Ceramidi su skupina lipida u rožnatom dijelu kože. Djeluju antistresno i učinkoviti su u borbi protiv starenja i boranja kože, jer grade hidrolipidnu zaštitu, koja sprečava gubitak vlage. Nivo ceramida opada sa godinama, čime koža postaje suha i stara. Da bismo usporili taj proces, potrebno je koži dati rezerve ceramida.

Vitamin C i E imaju veliku ulogu za zdravlje i izgled. Naše tijelo ih ne proizvodi, pa ih moramo unositi ili kroz organizam ili sa kozmetičkim preparatima. Bogati su antioksidansima i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u ćelijama kože, čime kožu čine zdravom i podmlađenom.

Omega 3, 6 masne kiseline su potrebne i koži i organizmu. Tijelo ih ne proizvodi pa ih moramo unositi. Pomažu da koža zadrži prirodnu vlagu, da ne bude suha i da izgleda podmađeno.

Sve ove dragocjene sastojke sadrže Anew Ultimate Multi-Perfomance dnevna i noćna krema.

Ova Avonova linija nudi kreme za starosnu dob:
25+ 
35+ 
45+ 
55+ 
 Kreme za područje oko očiju
Hranjive kreme za sve dobi


Iako imam 26 godina i nemam bore, često koristim Anew Ultimate Multi-Perfomance 45+ dnevnu i noćnu kremu. Obožavam ih. Koristim ih već godinu dana periodično, ne konstantno svaki dan, i svi utisci su pozitvni.


Kreme dolaze u staklenoj teglici, koja je smještena u kartonsku ambalažu, na kojoj se nalaze sve potrebne informacije, a u kutiji ima i papir na kojem je opisan sastav kreme i njeno djelovanje.
Sve je lijepo objašnjeno i za prve korisnike ovih krema.


Pakovanje je kvalitetno i odlikuje se luksuznim izgledom.
Teglice su napravljene od debelog stakla, a otvaraju se sa poklopcem u zlatnoj boji.



Anew Ultimate Multi-Perfomance dnevna krema



Dnevna krema dolazi u bijeloj staklenoj teglici, čime se razlikuje od noćne, koja je upakovana u zlatnu teglicu. Količina kreme je 50 ml.
Krema je lagane teksture, nemasna je i dosta razmaziva, tako da je potrebna samo mala količina da bi se ravnomjerno razmazala po cijelom licu. Ne ostavlja masan ni ljepljiv trag i brzo se upija.
Moja koža nije suha, pa mi je potrebna sasvim mala količina kreme, da bi zadovoljila moje potrebe. Zahvaljujući svojoj teksturi i hidrataciji, idealna je za kombinaciju sa mat puderom.
Koristim je dva do tri puta sedmično, a u zimskom periodu svakodnevno. Kremu ravnomjerno razmažem laganim pokretima po licu i vratu, izbjegavajući područje oko očiju.
Sadrži zaštitni faktor F25, što je pozitivna strana ove kreme. 
Pored toga krema je parfemisana. Ima lijep kozmetički miris, koji je trajan na licu.
Nakon kreme koža je hidrirana, nježna, a u z to i mirisna :)


Anew Ultimate Multi-Perfomance noćna krema




Noćna krema dolazi u zlatnoj teglici, u količini od 50 ml, kao i dnevna. Ima dosta blaži miris od dnevne kreme i gušću teksturu
Lako se razmazuje po licu, i ne ostavlja masan ni ljepljiv trag. Relativno brzo je koža upije, i nakon toga ostaje nježna i mekana na dodir. 
Ovu kremu koristim konstantno dvije godine, tako što na očišćeno lice i vrat nanesem malu količinu. Probala sam i druge noćne kreme, ali ja najviše volim ovu. Nijedna druga krema, koje sam isprobala, ne ostavlja pozitivne utiske kao ova, iako je za starosnu dob od 45+, ali ja je obožavam :)
Ujuto koža izgleda odmorno i njegovano, i čak je hidrirana ukoliko ujutro ne stavim kremu za lice.
Na slici možete vidjeti razliku. Lijevo je dnevna krema, a desno noćna.




Ne mogu pisati utiske o smanjenoj vidljivosti bora, jer ih ja nemam u ovim godinama. Bez obzira na moje mlade godine, ja sam korisnik ovih krema i svi utisci su pozitivni.

Avon nudi i verziju krema u količini od 15 ml, tako da možete uzeti i malo pakovanje da bi isprobali ili ponijeli na putovanje.



Da li ste vi isprobale ove Avonove kreme i koji su vaši utisci?

You May Also Like

0 komentara